You are here: Home Kursus Jangka Pendek Kebolehpasaran

Kebolehpasaran

Pengenalan

Dewasa ini, jumlah pengangguran di kalangan graduan lepasan sijil dan diploma atau ijazah daripada universiti / kolej-kolej kemahiran sendiri pun makin bertambah dari masa ke semasa.  Justeru itu, selaras dengan dasar Kementerian Pengajian Tinggi yang mahu menjadikan 10 perkara utama untuk dilaksanakan pada tahun ini iaitu Memperkasakan IPT , Kualiti Tenaga Akademik , Memartabatkan Akademik dan Penubuhan Majlis Profesor Negara , Peningkatan Kegiatan Penyelidikan dan Pembangunan , Program Pengantarabangsaan , Pembangunan Kualiti Pelajar, Kebolehpasaran Graduan , Pelan Transformasi Politeknik , Transformasi Kolej Komuniti dan Pembelajaran Sepanjang Hayat , Program Transformasi IPTS.

Program ini  bertujuan memberi nilai tambah kepada graduan sebelum mereka memasuki pasaran pekerjaan apabila tamat pengajian seseorang graduan mempunyai kelulusan tidak hanya dalam satu bidang tertentu, ini akan meningkatkan kebolehpasarannya .

Memperlihatkan pada dasar usaha peningkatan teknologi ini, pihak Enter Coridor Sdn Bhd, amat berbesar hati untuk memberi kerjasama bagi melaksanakan program ini di pusat latihan kami Enter Coridor Training Centre yang bertempat di Klang, Selangor.

Kumpulan Sasaran

Graduan, Juruteknik, Penyelia, Penolong Jurutera, Jurutera, Pengajar dan Pensyarah

 

Penafian

     Enter Coridor Training Centre (ECTC) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini.

     Semua maklumat yang dipaparkan adalah benar dan betul pada masa tarikh dan masa diterbitkan dan tertakluk kepada pindaan dari masa ke semasa.

Pautan Web

       

Alamat

Enter Coridor Training Centre
28-1, Jalan Klang Sentral 2/KU5
Klang Sentral Bukit Raja
41050 Klang Selangor Darul Ehsan

  Tel: 03 - 33420687
   Faks: 03 - 33420648